Pindaragoût, Ghanese |
|
1 kg kip varkensvlees of schapenvlees water zout kaneel gemberwortel foelie 1 theelepel cayennepeper of chilipoeder 2 kopjes water 1 lepel tomatenpuree 1 ui gesnipperd of gepureerd 1 lepel arachidisolie 100 g geroosterde pinda's gepureerd |
|
BereidingSnijd het vlees in stukjes of plakjes en kook het met water, zout, de verschillende kruiden en twee uiringen ongeveer 30 minuten.Doe er 2 kopjes water bij en de overige ingredienten, behalve de pinda's, en laat dit geheel nog 20 minuten koken. Voeg de pindapuree toe en laat de ragoût nog 10 minuten sudderen. Dien het gerecht op met droge witte rijst. NotitiesAardnoten of pinda's groeien in overvloed in de savannen van Afrika. Deze noten, die een hoge voedingswaarde hebben, groeien onder de grond; vandaar de naam aardnoten. Ze verschaffen ons olie en u kunt ze gekookt, gebakken of rauw eten. U kunt er ook koekjes van maken of de geroosterde pinda's tot boter malen. |
Home > Recepten