Home > Recepten

Biefstuk, gebakken aardappels en tuingroenten

8 aardappels

zout

1 ei

75 g geraspte Goudse

zout

peper

paprikapoeder

3 lepels bieslook

1/2 dl slankroom

200 g peultjes

400 g kleine worteltjes

1 koolrabi

4 dikke kogelbiefstukken of ossehaas a 125g

peper

50 g bakboter

1 zakje Hollandaisesaus

1 sjalotje

dragon

peterselie

kervel

peper

cayennepeper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Boen de aardappelen schoon, kook ze in de schil 15 minuten, halveer ze in de lengte en lepel ze uit.

Vermeng het kruim met het ei, de geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder, bieslook en room en schep dit in een spuitzak. Spuit acht lege aardappelhelften op met de puree en leg ze in een ovenschaal.

Haal de peultjes af, snijd van de worteltjes het groen (laat de aanzet eraan) en schrap ze schoon.

Snijd de koolrabi in dikke reepjes.

Bak de worteltjes en de koolrabi al omscheppend kort in 1 eetlepel boter met 1 theelepel suiker en stoof ze met 2 dl water in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg na 12 minuten de peultjes toe.

Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper uit de molen.

Verhit in een koekepan met vlakke bodem de bakboter en bak hierin op halfhoog vuur de biefstukken, onder regelmatig verschuiven, aan beide kanten 3-4 minuten (of nog wat meer doorbakken).

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.

Snipper het sjalotje, fruit het in wat biefstukvet en breng het met 3 eetlepels groene kruiden, peper en cayenne op smaak.