Jambon à la Porte Maillot |
|
1 lichtgezouten ham van 2.5 kg 600 g wortelen 200 g uien 2 kruidnagels 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 4 blaadjes basilicum 1 snufje kaneel 1 snufje nootmuskaat 50 g knoflook 1 bosje peterselie 2 kroppen sla 300 g lente-uitjes 500 g erwten 500 g boontjes geblancheerd 1 bosje jonge worteltjes 50 g boter peper 2 wortelen voor de saus 2 uien voor de saus 20 g boter voor de saus 5 dl droge witte wijn voor de saus 5 dl bouillon voor de saus laurier voor de saus tijm voor de saus peterselie voor de saus |
|
BereidingSnij de buitenste laag vet van de ham. Wikkel de ham in een mousseline doek en leg in een stoofpan. Zet de ham net onder water en doe wortelen, uien, kruiden, specerijen en knoflook erbij, kook zachtjes 4 uur.Haal de ham uit de doek en verwijder het bot. Fruit de uien en worteltjes voor de saus in de boter, doe wijn, bouillon en kruiden erbij en breng aan de kook. Wrijf dan door een zeef. Laat de ham 1 uur in de saus sudderen. Smoor vlak voor opdienen de sla met de uien, erwten, boontjes en worteltjes in de boter. Strooi peper over de ham. Leg de ham op een schotel en schep de groenten eromheen. |
Home > Recepten