Home > Recepten

Jambon à la Porte Maillot

1 lichtgezouten ham van 2.5 kg

600 g wortelen

200 g uien

2 kruidnagels

2 takjes tijm

2 blaadjes laurier

4 blaadjes basilicum

1 snufje kaneel

1 snufje nootmuskaat

50 g knoflook

1 bosje peterselie

2 kroppen sla

300 g lente-uitjes

500 g erwten

500 g boontjes geblancheerd

1 bosje jonge worteltjes

50 g boter

peper

2 wortelen voor de saus

2 uien voor de saus

20 g boter voor de saus

5 dl droge witte wijn voor de saus

5 dl bouillon voor de saus

laurier voor de saus

tijm voor de saus

peterselie voor de saus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Frans (Parijs)
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Snij de buitenste laag vet van de ham. Wikkel de ham in een mousseline doek en leg in een stoofpan. Zet de ham net onder water en doe wortelen, uien, kruiden, specerijen en knoflook erbij, kook zachtjes 4 uur.

Haal de ham uit de doek en verwijder het bot.

Fruit de uien en worteltjes voor de saus in de boter, doe wijn, bouillon en kruiden erbij en breng aan de kook. Wrijf dan door een zeef.

Laat de ham 1 uur in de saus sudderen.

Smoor vlak voor opdienen de sla met de uien, erwten, boontjes en worteltjes in de boter.

Strooi peper over de ham.

Leg de ham op een schotel en schep de groenten eromheen.