Home > Recepten

Kaeng masamam (Thais rundvlees)

1 kg rundvlees

750 ml dikke kokosmelk

2 a 3 lepels nam pla of nuoc mam

3 lepels tamarindesap

150 g gebrande pinda's

1/2 theelepel zwarte peper

5 kardamompeulen

2 lepels koriander

1 lepel laos

2 theelepels djinten

1 lepel sereh

zout

5 kruidnagelen

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel trassi

2 lepels gehakte gemberwortel

1 lepel sambal jeruk

1.5 lepel gula djawa

5 uien

5 tenen knoflook
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Thais

Bereiding

Snij 1 kg rundvlees in blokjes en doe in een pan met kokosmelk, nam pla of nuoc mam, tamarindesap, pinda's, gekneusde peper, kardamompeulen, koriander, laos, djinten, sereh, zout, kruidnagelen, nootmuskaat, trassi, gemberwortel, sambal jeruk en gula djawa.

Fruit 5 uien en 5 tenen knoflook, voeg bij het vlees, stoof 1½ uur (niet teveel laten inkoken).