Lamsvlees met pompoen (gestoofd) |
|
1 kg lamsvlees van de schouder 3 uien 4 eetlepels olie zout versgemalen peper 750 g pompoen 250 g spruitjes 450 g bloemige kleine aardappels 2 eetlepels witte wijnazijn 200 g knoflookkaas 1 bosje bieslook |
|
BereidingSnijd het vlees in blokjes van circa 3 cm. Snipper de gepelde ui grof.Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees met de uien in niet te grote porties tegelijk aan. Bestrooi met zout en peper en blus af met 1 liter water. Breng dit aan de kook en zet de pan afgedekt ruim 1 uur in de voorverwarmde oven. Maak intussen de pompoen schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de schoongemaakte spruitjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de geschilde aardappels in de lengte in vieren. Doe de voorbereide groenten 20 minuten voor het einde van de oventijd bij het vlees. Breng aan het eind van de oventijd op smaak met de azijn en zout en peper. Snijd de kaas in repen en leg ze op de inhoud van de pan. Zet de pan zonder deksel nog circa 15 minuten terug in de oven. Knip intussen het bieslook fijn. Strooi het bieslook over het lamsvlees. NotitiesHeerlijke stoofpot voor een groot gezelschap, zet de pan zo op tafel. Lekker met groene salade. |
Home > Recepten