Pieds de porc à la Sainte-Ménehould |
|
4 varkenspoten 400 g grof zout 1 ui 2 sjalotjes 2 tenen knoflook 2 wortelen bouquet garni van tijm laurier peterselie 1 glas witte wijn 2 kruidnagels zout 2 eieren 200 g broodkruim 100 g gesmolten boter |
|
BereidingHoud de poten in een gasvlam, maak ze schoon en leg 3 uur in zout. Wikkel ze vervolgens in repen stof zodat de vorm behouden blijft.Doe ui, sjalot, knoflook, wortelen en kruiden in een pan, leg de poten erop en voeg witte wijn en kruidnagels toe. Doe er zout en flink water bij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zo 4 uur sudderen. Haal de poten uit de pan, laat afkoelen en snij in de lengte doormidden. Klop de eieren los. Haal de halve poten erdoor en vervolgens door het broodkruim. Leg de poten in een schaal en giet de gesmolten boter erover. Laat in een oven van 200 graden bruin worden. Direct serveren. NotitiesLekker met appelmoes |
Home > Recepten