Mosterdsteak, Limburgse |
|
1 dikke ossenhaas vers spek mosterd roomboter ruim jenever room gemberbolletjes 1 ui in schijfjes 1 appel in plakjes sneden roggebrood kwark bieslook peterselie zuring |
|
BereidingBak de appel in de hete boter.Maak een mengsel van kwark, bieslook, peterselie en zuring, zonder zout en peper. Smeer royaal op het roggebrood, verwarm voor opdienen in een oven van 200 graden. Omwikkel de haas met spek en besmeer met mosterd. Smelt veel boter en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Doe uiringen en gember erbij (4 per persoon), als de ui bruin is ook de appel erbij. Doe er 2 dl jenever en wat room bij en kook alles, met de steak in de pan, flink in. Verwarm inmiddels het roggebrood. Serveer de saus apart met het vlees. NotitiesLekker met Tongers lof' of waterkers, Saint-Amour, witbier.Van Mon Smitt uit Hasselt. Een eeuwenoud recept! |
Home > Recepten