Mee Grob 1 (knapperig gebakken mie) |
|
450 g rijstmie frituurolie 1 hele kippenborst 125 g mager varkensvlees 2 sjalotten 4 teentjes knoflook 25 g gele tahoe zout 5 eieren 50 ml azijn 50 ml vissaus 75 g suiker 1/2 theelepel gebrand peperpoeder korianderblad |
|
BereidingMaak de mie nat en laat ze apart staan om zacht te worden.Maak de olie in een wadjan zeer heet, doe de mie erbij en bak die tot ze goudbruin en knapperig is. Haal de mie uit de olie en wikkel ze in een stuk keukenpapier, zodat ze warm en knapperig blijft. Giet 50 ml olie uit de wadjan. Ontbeen het kippenvlees en snijd het in plakjes. Snijd het varkensvlees in dobbelsteentjes. Hak de sjalotten en de knoflook in stukken. Zet de wadjan weer op een matig vuur en fruit de sjalotten en de knoflook tot dat knapperig en goudgeel is geworden. Doe dan het kippenvlees en het varkensvlees erbij en bak dat al roerend 5 minuten mee. Doe er zo nodig nog wat olie bij, voeg de tahoe en de taugé toe en breng op smaak met het zout. Klop de eieren licht op, doe ze beetje bij beetje in de wadjan en roer tot de eieren hard zijn geworden. Strooi de azijn, de vissaus en de suiker over het vlees en roer tot de vloeistof is opgenomen. Doe uiteindelijk het gebrande peperpoeder in de wadjan, temper het vuur en doe ook de mie erbij. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 1 minuut doorkoken. Doe de mie op een schotel en garneer die met de korianderbladeren. |
Home > Recepten