Home > Recepten

Mee Grob 2 (gebakken noedels)

2 lepels vissaus

2 lepels sojasaus

sap van 2 limoenen

3 lepels azijn

3 lepels bruine suiker

olie

180 g rijstnoedels

4 eieren licht geklopt

1 gehakt ui

3 teentjes knoflook

2 gehakte chilipepers

360 g varkensvlees kip garnaal of alle drie

2 groene uien in schijfjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Varkensvleesgerechten; Kipgerechten; Garnalengerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak vlees en/of garnalen fijn.

Doe de vissaus, de sojasaus, het limoensap, de azijn en de suiker in een klein kommetje.

Verhit olie in een wok of grote pan.

Doe 30 gr rijstnoedels in de olie en bak ze 15 seconden, tot ze knapperig zijn.

Laat ze uitlekken in een pan met keukenpapier.

Bak de rest van de noedels op dezelfde manier.

Houd ze warm in de oven.

Doop een hand in het geklopte ei, houd de hand 20 cm boven de hete olie en laat dan het eimengsel in de olie vallen; maak hierbij met uw hand arabesken.

Doe dit met de helft van het eimengsel, zodat een kantwerk van ei wordt gevormd.

Bak dit goudbruin, draai het eenmaal om.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Herhaal deze handeling met het overgebleven eimengsel.

Verhit een tweede wok en doe er 2 eetlepels olie uit de eerste wok in.

Voeg de ui, knoflook en chili toe en roerbak tot ze gaar zijn.

Voeg het vlees of de vis toe en roerbak tot ze juist gaar zijn.

Roer het suikermengsel en voeg dit aan de wok toe.

Breng aan de kook en laat het lichtjes inkoken.

Zet het vuur laag en voeg de helft van de gebakken noedels met ei toe.

Roer dit goed door de saus.

Ga verder met het toevoegen van de noedels en ei.

Garneer met groene uisliertjes.