Home > Recepten

Mihoenschotel met vis en garnalen

200 g kabeljauwfilet uit de diepvries

150 g mihoen

1 blikje garnalen (200 g)

2 preien

2 rode spaanse peper

2 lepels olie

1 teentje knoflook

2 lepels gesneden stemgember of 4 bolletjes gember

1 lepel chinese sojasaus of ketjap manis

2 lepels sherry medium
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Visgerechten; Garnalengerechten; Oosters
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Bereid de mihoen volgens gebruiksaanwijzing en ontdooi de vis iets in 15 minuten. Spoel de garnalen af in een zeef en laat goed uitlekken. Snij de preien in flinterdunne ringetjes. Snij de peper in flinterdunne reepjes.

Verhit olie in de wok. Pers de knoflook erboven uit. Bak prei, peper en gember 2 minuten al omscheppend.

Snij de vis in blokjes en roerbak 3 minuten mee. Achtereenvolgens garnalen, sojasaus, sherry en mihoen erdoor.

In 5 minuten al doorscheppend door en door heet laten worden. Op smaak brengen met sojasaus.