Home > Recepten

Mixed grill 1 (barbecue)

1 kipfilet van 150 g

1 theelepel sambal oelek

1 lepel olie

1 theelepel rozemarijn

1/2 lepel olie

2 lamskoteletjes

1 kleine rode paprika

1 ui

2 tomaten

4 rundersaucijsjes

1,5 lepel olie

6 takjes koriander

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kipgerechten; Lamsvleesgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan.

Snijd 1 kipfilet van ± 150 gr schuin in plakjes van ± 1/2 cm dik.

Roer 1 theelepel sambal oelek en 1 eetlepel olie door elkaar en bestrijk de kip hiermee.

Roer 1 theelepel rozemarijn en 1/2 eetlepel olie door elkaar en bestrijk hier 2 lamskoteletjes mee.

Snijd 1 kleine rode paprika in stukken en 1 ui in dikke ringen.

Halveer 2 tomaten.

Smeer 4 rundersaucijsjes, de paprika, de ui en de tomaat met 1 1/2 eetlepel olie in en rooster het vlees en de groenten onder de grill of op de barbecue gaar.

De worstjes 12-15 minuten, de groenten ± 10 minuten, de lamskoteletjes ± 8 minuten en de kip ± 5 minuten.

Knip 6 takjes koriander fijn.

Bestrooi de kip met de koriander en zout, de lamskoteletjes alleen met zout.

Notities

Geef er maïskolven met boter, stokbrood en gemengde salade bij.