Home > Recepten

Peren op vleesketel

1 l bouillon

500 g klapstuk

8 stoofperen roodkokend

1 lepel azijn

750 g aardappels

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: Petra (gg)

Bereiding

Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat hierin het klapstuk in 2 uur op laag vuur gaar worden.

Was de peren en snijd de kroontjes aan de onderkanten eraf en snijd voorzichtig de klokhuizen eruit. Zet de peren in een pan en voeg zoveel water toe dat ze juist onder staan.

Doe er 1 eetlepel azijn bij en laat de peren (met schil en steeltjes) op laag vuur mooi rood koken.

Schil, was en kook intussen ook de aardappelen.

Haal het klapstuk uit de bouillon en snijd het vlees in plakken.

Neem een grote schaal, leg in het midden de peren en daaromheen eerst de plakken klapstuk, en dan de gekookte aardappelen.

Dien vleesketel zo warm mogelijk op.