Gehakt-pindaragoût met groenten en gember, pittig |
|
3 lepels zonnebloemolie 250 g rundergehakt 250 g bamigroenten 3 bolletjes gember 1 teen knoflook 1/2 theelepel ketumbar 1/2 theelepel djinten 3 lepels pindakaas 2 lepels gembersiroop 2 lepels ketjap manis 2 theelepels sambal oelek zout peper |
|
BereidingVerhit de olie in de braadpan. Bak het gehakt in 4 minuten rul en bruin.Was tomaat en rode peper uit het bamipakket en snij de tomaat in blokjes, verwijder de zaadjes van de peper en snij in stukjes. Snij de gember in plakjes. Doe tomaat, gember en peper bij het gehakt. Pers de knoflook er boven uit. Doe de bamigroenten, ketumbar en djinten erbij. Bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg pindakaas, gembersiroop, ketjap, sambal en 1 dl water toe, roer op zacht vuur goed door elkaar tot een smeuïge ragoût. Op smaak brengen met peper en zout. NotitiesLekker met witte rijst en atjar. |
Home > Recepten