Home > Recepten

Pot-au-feu 1

1,5 kg schenkel

1 kg riblap

1 ui

2 kruidnagels

bouquet garni

10 peperkorrels

1 stengel bleekselderij

1 kaneelstokje

1 kg mergpijpen

750 g wortel

1 kg prei

500 g meiknolletjes

brood

augurkjes

mosterd
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans

Bereiding

Doe 1½ kg schenkel en 1 kg riblap met 5 l water in een pan, breng aan de kook, doe er 1 ui & 2 kruidnagels, bouquet garni, 10 peperkorrels, een stengel bleekselderij en een pijp kaneel in.

Doe er na 1½ uur 1 kg mergpijpen in een doek bij, na 30 minuten 750 g wortel, 1 kg prei en 500 g meiknolletjes, trek nog ±1 uur.

Smeer gebakken brood in met het merg en giet de bouillon erover.

Serveer het vlees met augurkjes en mosterd.