Home > Recepten

Ratatouille met balletjes

1 ei

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels tomatenketchup

1 theelepel tijm

zout

peper

250 g rundergehakt

2 uien

2 rode paprika's

1 groene paprika

1 courgette

1 aubergine

3 vleestomaten

10 groene olijven

3 teentjes knoflook

1 dl bouillon

4 dl olijfolie

2 eetlepels gesneden vers basilicum
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rundvleesgerechten; Römertopf; Frans
  • Bereidingstijd: 1u20
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Zet een römertopfschaal en het deksel ca. 10 minuten in een bak met koud water.

Meng ei, paneermeel, tomatenketchup, tijm, zout en peper door het gehakt. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een walnoot.

Maak de groenten schoon. Snijd de ui in ringen, de paprika's in reepjes, de courgette en aubergine in blokjes en de tomaten in plakjes.

Snijd de olijven in plakjes en doe ze in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit, roer de bouillon en de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Schep de groenten in de römertopf door elkaar. Schenk het olijvenmengsel erover, leg de gehaktballetjes erop en strooi het basilicum erover. Leg het deksel erop.

Zet de römertopf in de oven, schakel deze in op 220 °C. Verwarm de schotel ca. 50 minuten. Neem het deksel eraf en laat de gehaktballetjes in nog ca. 10 minuten een bruin korstje krijgen.

Notities

Lekker met gepofte aardappel en zure room