Rheinischer Sauerbraten 1 |
|
3 uien 1 stengel bleekselderij 1 wortel 2 laurierblaadjes 8 kruidnagelen zout peper 250 ml water 250 ml wijnazijn 1.5 kg runderstaartstuk 3 lepels bloem 100 g rozijnen 1 dl zure room |
|
BereidingSnij 3 uien, 1 stengel bleekselderij en een wortel klein, doe ze met 2 laurierblaadjes, 8 kruidnagelen, zout, peper, 2 ½ dl water en 2 ½ dl wijnazijn in een pak, kook 5 minuten en koel af. Marineer hierin gedurende 2 dagen 1½ kg runderstaartstuk. Bewaar de marinade.Bak het vlees, voeg 2 ½ dl gezeefde marinade toe en sudder 2 uur. Maak 3 lepels bloem aan met 2 dl resterende marinade, laat 5 minuten koken, voeg 100 g rozijnen en 1 dl zure room toe. |
Home > Recepten