Home > Recepten

Rheinischer Sauerbraten 1

3 uien

1 stengel bleekselderij

1 wortel

2 laurierblaadjes

8 kruidnagelen

zout

peper

250 ml water

250 ml wijnazijn

1.5 kg runderstaartstuk

3 lepels bloem

100 g rozijnen

1 dl zure room
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Duits (Rijnland)

Bereiding

Snij 3 uien, 1 stengel bleekselderij en een wortel klein, doe ze met 2 laurierblaadjes, 8 kruidnagelen, zout, peper, 2 ½ dl water en 2 ½ dl wijnazijn in een pak, kook 5 minuten en koel af. Marineer hierin gedurende 2 dagen 1½ kg runderstaartstuk. Bewaar de marinade.

Bak het vlees, voeg 2 ½ dl gezeefde marinade toe en sudder 2 uur.

Maak 3 lepels bloem aan met 2 dl resterende marinade, laat 5 minuten koken, voeg 100 g rozijnen en 1 dl zure room toe.