Rheinischer Sauerbraten 2 |
|
250 ml wijnazijn 250 ml water 1 ui 1 wortel 1 stuk selderijknol of selderijblad laurier 6 gekneusde peperkorrels 1 kruidnagel 1 kg runderstaartstuk repen vet spek spekvet of boter 2 lepels rozijnen 1 plak ontbijtkoek 1 lepel appelmoes 1 dl koffieroom |
|
BereidingKook ¼ l wijnazijn, ¼ l water, 1 ui, 1 wortel, een stuk selderijknol of -blad, laurier, 6 gekneusde peperkorrels en een kruidnagel, giet over 1 kg staartstuk en laat 2 dagen marineren.Lardeer het vlees met repen vet spek. Braad het vlees snel in spekvet en/of boter. Zeef en kook de marinade en giet erbij. Sudder 3 uur, na 2 ½ uur 2 lepels geweekte rozijnen, 1 plak verkruimeld ontbijtkoek en een lepel appelmoes erbij. Vlees eruit halen en de saus binden met 1 dl koffieroom. |
Home > Recepten