Home > Recepten

Rheinischer Sauerbraten 2

250 ml wijnazijn

250 ml water

1 ui

1 wortel

1 stuk selderijknol of selderijblad

laurier

6 gekneusde peperkorrels

1 kruidnagel

1 kg runderstaartstuk

repen vet spek

spekvet of boter

2 lepels rozijnen

1 plak ontbijtkoek

1 lepel appelmoes

1 dl koffieroom
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Duits (Rijnland)

Bereiding

Kook ¼ l wijnazijn, ¼ l water, 1 ui, 1 wortel, een stuk selderijknol of -blad, laurier, 6 gekneusde peperkorrels en een kruidnagel, giet over 1 kg staartstuk en laat 2 dagen marineren.

Lardeer het vlees met repen vet spek.

Braad het vlees snel in spekvet en/of boter.

Zeef en kook de marinade en giet erbij.

Sudder 3 uur, na 2 ½ uur 2 lepels geweekte rozijnen, 1 plak verkruimeld ontbijtkoek en een lepel appelmoes erbij.

Vlees eruit halen en de saus binden met 1 dl koffieroom.