Rundvleesstoofschotel met aardappel/tomaat/maïs |
|
4 lepels olijfolie of zonnebloemolie 500 g magere runderlappen in flinke blokken 1 kleingesneden ui 1 teentje knoflook 1 lepel gehakte peterselie 2 theelepels oregano 2 theelepels paprikapoeder 6 ontvelde tomaten in stukken zout peper 500 g geschilde aardappels in stukken 150 g maïskorrels uit blik uitgelekt |
|
BereidingVerhit de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees rondom lichtbruin.Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngehakte peterselie, de oregano en het paprikapoeder toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 4 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het zout en peper toe. Draai de hittebron laag, leg het deksel op de pan en laat het mengsel 1 1/4 uur zachtjes stoven. Voeg tijdens het stoven eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog mocht worden. Voeg de stukken aardappel toe en stoof deze ± 30 minuten mee tot alles gaar is. Voeg de maïskorrels toe en laat deze 5 minuten meewarmen. Serveer de stoofschotel in een schaal. |
Home > Recepten