Home > Recepten

Schinkenpastete

135 g boter

3 dooiers

6 lepels zeer fijngehakte peterselie

1 theelepel goudgele mosterd

nootmuskaat

250 g zeer fijngesnipperde magere ham

150 g geraspte emmentaler

400 g bloem

1/2 zakje bakpoeder

2 a 3 dl melk

zout

peper

aroma of worcestersaus
  • Omschrijving recept: Pâté's; Varkensvleesgerechten; Zwitsers
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Bestrijk een cakevorm met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roer de rest van de boter enigszins schuimig en roer dan 1 voor 1 de dooiers erdoor. Voeg peterselie, mosterd en nootmuskaat toe.

Roer ham en kaas in beetjes, afgewisseld met een lepel bloem, erdoor.

Roer de bakpoeder erdoor en beetje bij beetje genoeg melk om een smeuige massa te krijgen. Naar smaak peper, zout en aroma toevoegen.

Doe in de vorm en strijk met een vochtig mes glad. Laar in 25-30 minuten garen en mooi kleuren.

Warm of koud serveren in dikke plakken.