Schinkenpastete |
|
135 g boter 3 dooiers 6 lepels zeer fijngehakte peterselie 1 theelepel goudgele mosterd nootmuskaat 250 g zeer fijngesnipperde magere ham 150 g geraspte emmentaler 400 g bloem 1/2 zakje bakpoeder 2 a 3 dl melk zout peper aroma of worcestersaus |
|
BereidingBestrijk een cakevorm met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden.Roer de rest van de boter enigszins schuimig en roer dan 1 voor 1 de dooiers erdoor. Voeg peterselie, mosterd en nootmuskaat toe. Roer ham en kaas in beetjes, afgewisseld met een lepel bloem, erdoor. Roer de bakpoeder erdoor en beetje bij beetje genoeg melk om een smeuige massa te krijgen. Naar smaak peper, zout en aroma toevoegen. Doe in de vorm en strijk met een vochtig mes glad. Laar in 25-30 minuten garen en mooi kleuren. Warm of koud serveren in dikke plakken. |
Home > Recepten