Home > Recepten

Spareribs with curried pineapplesauce

1,5 kg spareribs

1 dl tomatenpassata

1 blikje ananasstukjes a 350 g

2 lepels chutney

1 lepel worcestersaus

1/2 dl honing1 lepel scherpe mosterd

1 stuk geraspte gemberwortel

1 gehakt ui

1 teen knoflook

zout

peper

2 aubergines

3 vleestomaten

2 uien

olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de spareribs in een ruime pan onder water, breng ze aan de kook en laat ze 10 minuten trekken.

Laat ze uitlekken, leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze in een hete oven van 200°C in 10 minuten halfgaar.

Breng voor de saus de tomatenpassata, ananasstukjes, chutney, worcestershiresauce, honing, mosterd, gember, ui, knoflook en wat zout en peper in een pannetje tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken.

Verwijder het overtollige vet van de spareribs en giet de saus erover.

Laat de spareribs nog 1 uur in de oven bakken en keer ze af en toe.

Snijd intussen de aubergineplakken in, zet ze met zout bestrooid 15 minuten weg in een vergiet en dep ze droog.

Snijd de tomaten en uien in plakken en leg die tussen de aubergines.

Bind er keukentouw om, kwast de aubergines in met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en schuif ze na 1/2 uur bij de spareribs in de oven.

Notities

Lekker met wilde en witte rijst, bestrooid met bosuiringetjes