Kastanje-koolraapstoofpot |
|
750 g magere runderlappen 50 g boter 1 blikje tomatenpuree 1 flesje pils 1 theelepel tijm zout peper 2 laurierbladeren 1 koolraap 700 g 350 g kastanjes 125 ml crème fraîche 1 a 2 lepels maïzena 1 lepel peterselie 3 sjalotjes De kastanjes 'Marrons de Corrèze' zijn vacuüm verpakt te koop. |
|
BereidingSnij het vlees in blokjes en de sjalotjes in stukjes. Bak de vleesblokjes om en om in bruine boter.Draai het vuur laag en doe de sjalot erbij. Tomatenpuree erbij. Laat 2 minuten pruttelen. Pils en 1 dl warm water erbij, en de kruiden en specerijen. Laat 2 uur stoven. Schil de koolraap en snij in blokjes. Doe in de pan en laat ½ uur stoven. Eventueel kan nu de volgende dag verder worden gegaan. Verwarm de kastanjes in verpakking enkele minuten in warm water, roer ze met de crème frîche in de pan. Breng op smaak met zout en peper, bind met een maïzenapapje en strooi er peterselie over. NotitiesLekker met rijst, pasta of brood |
Home > Recepten