Home > Recepten

Sukiyaki 1

100 g shiitakes

375 g tofu

250 g entrecote a la minute

5 lepels sojasaus (Kikkoman)

5 lepels sherry medium dry

2 theelepels maïzena

2 lepels boter

400 g tjap-tjoimix (AH)

1/2 lepel suiker

250 g mihoen
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de steeltjes van de shii-take. Laat de tofu uitlekken, snij in de lengte door en snij in plakjes van 1½ cm dik. Snij de entrecôteplakjes elk in 5 stukken.

Meng sherry en sojasaus met ½ dl water. Leng de maïzena aan met 1 lepel water en roer door de sojasaus.

Verhit de boter in de wok. Roerbak het vlees 2 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak 1 minuut.

Roer het sojasausmengsel nogmaals door en roer in de pan. Roer de suiker erdoor.

Doe de tofu en shii-take erbij en verwarm ca.5 minuten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereid de mihoen volgens de verpakking.

Verdeel de mihoen over 4 diepe borden en verdeel de sukiyaki met saus erdoor.



Sukiyaki wordt aan tafel op een gasstel bereid. Vlees en groenten liggen op aparte schalen. De gastheer bakt eerst plakjes rundvlees, voegt dan groenten, tofu, doorzichtige mie en sojasaus toe. iedereen heeft een kommetje losgeroerd ei. Men neemt met stokjes het gare vlees en groente uit de pan en doopt dit in het ei. Het volgende gerecht wordt als een schotel geserveerd.