Home > Recepten

Sukiyaki 2

1 kg runderbiefstuk

4 lepels sojasaus

peper

zout

150 g kleine champignons

200 g panklare spinazie

8 a 10 panklare zomeruitjes

1 rood spaans pepertje

1 appel zachtzuur

1 dunne prei

2 tenen knoflook

1/4 theelepel cayennepeper

2 groene paprika's in smalle repen

1/2 l maïsolie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 4 uur marineren, 30 minuten bereiden
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

De biefstuk moet tegen de draad in in dunne plakken worden gesneden.

Leg de plakken vlees naast elkaar op een schotel. Meng soja, zout en peper en marineer het vlees afgedekt 4 uur, keer af en toe.



Breek de steeltjes van de champignons. Dep de hoedjes droog.

Dep de spinazie droog.

Ontdoe zomeruitjes van groen en blad en snij in stukken van 4-5 cm.

Snij het pepertje in kleine stukken. Boor en schil de appel en rasp, roer de peper erdoor.

Snij de prei overlangs 2x door en snij overdwars in stukken van 1/4 cm. Roer door het appel-pepermengsel.

Leg de biefstuk met zo min mogelijk marinade eraan op een schotel. Meng de marinade met knoflook en cayennepeper.

Leg paprika, champignonhoedjes, spinazie en zomerui bij het vlees op een schotel.

Verwarm de olie in een koekenpan tot het wat wit walmt. Doe dan in een fonduepan en houd warm op het komfoor.

Fondue telkens een plakje vlees en wat van de andere spullen op de schotel 1-2 minuten. Laat uitlekken op papier en houd warm. Serveer met de saus, dep de gebakken ingredienten daar even in.