Home > Recepten

Sylvia's barbecued ribs

3 kg spareribs

1 lepel zout

1 lepel peper

1 lepel rode peper gevriesdroogde

500 ml blanke azijn

2 fijngesneden stengels bleekselderij

1 fijngesneden groene paprika

1 fijngesneden ui

tabasco

tomatenpuree

suiker

2 citroenen
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Amerikaans Barbecue; (New York, Harlem)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Meng zout en de pepers en wrijf het vlees ermee in.

Doe in een kom en voeg de azijn toe.

Dek af en zet een nacht in de koelkast.



Verwarm de oven voor op 175 graden. Braad hierin de ribbetjes 2 uur, doen dan in een schone pan. Zet de oven op 220 graden en braad nog 30 minuten.

Pureer selderij, paprika, ui en sap en schil van de citroenen, laat 15 minuten in een steelpan sudderen, maak op smaak met suiker, tabasco en tomatenpuree en giet over de ribbetjes.

Notities

Typisch 'Harlem Soul Food'