Teppanyaki van de tafelgrill |
|
400 g kogelbiefstuk of ossenhaas 1 kleine aubergine 2 uien 1 groene paprika 100 g taugeh 100 g shiitake 2 cm gemberwortel 1 dl Japanse sojasaus 1/2 lepel basterdsuiker olie 8 rauwe gamba's peper |
|
BereidingBiefstuk ± 1 uur in vriezer leggen zodat het vlees half bevroren is.Aubergine in dunne plakken snijden. Plakken ± 15 minuten in ruim water met zout leggen. In vergiet laten uitlekken en met keukenpapier droog deppen. Uien in dunne ringen snijden. Paprika in dunne ringen snijden. Taug‚ afspoelen. Gember schillen. Boven kommetje gember met knoflookpers uitpersen. Sojasaus, mirin en basterdsuiker erdoor roeren. Over 4 kleine kommetjes verdelen. Biefstuk in heel dunne plakjes snijden. Groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen rangschikken. Tafelgrill verhitten en bestrijken met olie. Groenten, biefstuk en garnalen op tafelgrill bakken. Bestrooien met peper. Door sausje halen. NotitiesServeren met gekookte (Japanse) rijst |
Home > Recepten