Home > Recepten

Terrine de boeuf paysanne (ZW-Frankrijk)

500 g rundvlees in reepjes

300 g gekookte ham in reepjes

300 g ontbijtspek in reepjes

peper

zout

piment

peterselie

bieslook

kervel

dragon

laurierblad

knoflook

6 lepels armagnac of cognac

2 lepels bouillon of water
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Frans (Zuidwesten)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Bedek een terrine met achtereenvolgens 250 g reepjes rundvlees, 150 g reepjes gekookte ham en 150 g reepjes ontbijtspek. Bestrooi met peper, zout, piment, peterselie, bieslook, kervel, dragon, laurierblad, knoflook en 3 lepels Armagnac of cognac. Herhaal dit.

Giet er 2 lepels bouillon of water over en zet 75-90 minuten in een oven van 175°.

Pers de terrine plat met een plankje en daarop 1 kg gewicht en koel 3 dagen.