Home > Recepten

Ton Yuk Kui (Koreaans varkensvlees)

1 kg mager varkensvlees in dunne plakken

5 cm gemberwortel

1 zeer fijngesnipperd uitje

3 lepels suiker

2 tenen knoflook

1/2 theelepel peper

zout

9 a 10 lepels sojasaus

2 lepels sesamolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Koreaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Schil en rasp de gemberwortel. Doer de ui, suiker, knoflook, peper en 1/2 theelepel zout erdoor en 9 lepels sojasaus en marineer het vlees 2 uur afgedekt op kamertemp, af en toe keren.

Bestrijk pan of ovenschaal met de olie. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg het vlees met zo min mogelijk marinade eraan in de schaal en druppel de rest van de olie erover. Dek af met deksel of alufolie en laat in 45-55 minuten garen.

Breng, 15 minuten voor het eind van de baktijd, de marinade over in een steelpannetje en laat in 10-15 minuten wat indampen op laag vuur.

Doe het vlees in een voorverwarmde schaal.

Roer het braadvocht bij de ingekookte marinade, kook nog even en schep enkele lepels over het vlees. Roer door de rest zout of sojasaus naar smaak en geef er apart bij.