Home > Recepten

Varkenshaasje met spinazie

800 g varkenshaas

versgemalen peper

500 g spinazie

4 sjalotten

4 teentjes knoflook

200 g champignons

sesamolie

2 dl runderfond

aardappelmeel

2 eetlepels sojasaus

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Oosters
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Snijd het varkensvlees in dunne plakjes, maal er peper boven.

Zoek de spinazie uit, was hem en laat goed uitlekken. Snijd de spinazieblaadjes grof. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit de Asian grill, bestrijk de grillplaat met sesamolie en fruit de helft van sjalot en knoflook erop. Bak de helft van de champignons even mee. Verdeel de helft van de spinazie in de rand, laat hem slinken en meng het sjalotmengsel erdoor. Giet 1 dl runderfond bij de groente en laat ze even staan. Bind de groente naar smaak met aangemengd aardappelmeel, breng op smaak met sojasaus, peper en zout.

Leg intussen de helft van de plakjes varkenshaas op de grill en rooster ze 3-4 minuten aan elke kant.

Bereid op dezelfde manier een tweede portie vlees en groente.

Ieder schept direct van de grill de gewenste portie op het bord.

Notities

Bereid vlees en groente in twee porties, vers gegrild en gesmoord zijn ze het lekkerste.