Yakitori van varkenshaas & groente met soja-sherry |
|
2 bosuitjes 3 lepels sojasaus 3 lepels droge sherry 2 theelepels maïzena 450 g varkenshaas 24 broccoliroosjes 24 aspergepunten 24 reepjes bleekselderij zout 3 lepels droge sherry voor het sausje 1/2 lepel gembersiroop 1 tot 2 theelepels sesamolie 1 theelepel geroosterd sesamzaad |
|
BereidingLeg houten satéstokjes een uur in water.Snij de bosui in ringetjes. Roer sojasaus, sherry, bosui en maïzena door elkaar. Snij het vlees in stukjes en marineer het vlees ca. 30 minuten in het sojamengsel. Kook broccoli, peultjes, aspergepunten en bleekselderij 3 minuten in water met zout, spoel af met koud water. Steek de groente afwisselend aan 12 stokjes. Steek het vlees aan de andere 12 stokjes. Grill het vlees 3 minuten per kant en de groenten 2 minuten. Voor het sausje: meng sherry, sesamolie en -zaad, en gembersiroop. |
Home > Recepten