Pekingeend 2 original |
|
1 jonge eens honing komkommer lente-ui bloem olie hoisinsaus taugeh ui |
|
BereidingWas de eend, droog hem en drenk hem in een mengsel van 3 eetlepels honing in 300 ml water; zelf doe ik er iets zout bij. Dit hangt minstens 12 uur.Braad eend op braadrooster bij 200 graden een uur. Snijdt de lente-ui en komkommer in flinterdunne reepjes, en zet hoisinsaus in een kom klaar. Maak van 500 gr. bloem en 330 ml heet water onder voortdurend roeren en kneden een deegje, versoepel het met wat olie. Maak hiervan 24 blinis, platte pannen-koekjes, leg ze in 12 stel met iets olie op elkaar, en bak ze in een droge pan. Als er na garen bubbeltjes komen, omdraaien en daarna van elkaar halen. Zo zijn er dus 24. Neem een blini, leg er wat ui en komkommer in, neem wat afgesneden eendenhuid en onderliggend vlees, en smullen maar! Later kan van het restvlees met tauge en gember een heerlijke hoofdschotel worden gemaakt, gewoon met droge witte rijst. Eventueel maakt men daarvan eendensoep met witte kool. Succes! NotitiesEen echte vorm van peking eend, zoals in chinese restaurants wordt bereid als voorgerecht, met overgehouden materiaal voor een hoofdgerecht. |
Home > Recepten