Home > Recepten

Pekingeend 3

2 kg eend pekingeend of gewone eend

6 lente-uitjes

1/2 komkommer

hoisinsaus

2 lepels sojasaus voor de saus

2 lepels honing voor de saus

2 dl water voor de saus

60 ml kokend water

80 ml koud water

2 lepels sesamolie

280 g bloem
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Chinees
  • Bereidingstijd: 5 uur hangen, 75 min.braden
  • Bron: jooke (Smulweb)

Bereiding

Vleugels afsnijden en blancheer de eend kort. Eend afdrogen.

Kook ingredienten van de siroop tot de honing volledig is opgelost en glaceer de eend hiermee aan de binnen- en buitenkant.

Droog de eend door deze aan een haak te hangen in een ventilerende ruimte( buiten mag ook maar niet in de zon) minimaal 5 uur.

Snij de komkommer en de lenteuitjes in reepjes.



Leg de eend met de borst naar boven op een rooster boven een afdruiprek zonder water. Bak de eend 55 min. op 150 graden en daarna 20 min. op 190 graden.

Snij de eend met het knapperige vel in reepjes en doe op een schaal.

Lente pannenkoekjes: zeef de bloem en kneed 140 gr met kokend water en de rest van de bloem met koud water en een snufje zout. Voeg de meel weer samen en kneed tot een egaal deeg. Laat het 30 min. rusten en kneed daarna nog enkele minuten. Verdeel het in 24 porties die u elk in een balletje rolt en daarna plat drukt. Doop een kant in de sesamolie en plaats een ander koekje er tegenaan. rol er nu dunne pannenkoekjes van. Bak ze in een verhitte pan met een beetje sesamolie en haal ze uiteen. Warm houden op een schaal.

Serveertips: Doe een beetje hoisinsaus op een pannenkoekje hierop de lenteui en komkommer met de reepjes eend. Pannenkoekje oprollen en met stokjes eten.