Pekingeend 5 à la minute |
|
2 eendenborstfilets van elk 250 g 4 lepels sojasaus 2 lepels honing 1 lepel citroensap 1 theelepel cayennepeper 2 theelepels vijfkruidenpoeder 4 bosuitjes 1/2 komkommer 200 g mihoen 3 lepels olie 1 lepel sesamolie zout peper 6 lepels Hoisinsaus |
|
BereidingVerwijder vel en vet en snij de filets in smalle reepjes. Roer sojasaus, honing, citroensap, cayennepeper en vijfkruidenpoeder door elkaar en laat de eend hierin 10 minuten marineren. Laat dan uitlekken en vang de marinade op.Snij intussen de bosui in stukjes van 7 cm en snij die stukjes in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om te laten krullen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in plakjes. Bereid de mihoen volgens de verpakking. Verhit de olie in de wok. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep de opgevangen marinade erdoor en bedruppel met de sesamolie. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Schep de mihoen op borden of in kommen. Verdeel de eend erover. Garneer met bosui en komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kommetjes erbij. |
Home > Recepten