Home > Recepten

Artisjokken, gemarineerd

2 teentjes knoflook

5 lepels olijfolie

3 lepels citroensap

cayennepeper

zout

peper

400 g artisjokbodems uit blik
  • Omschrijving recept: Inmaak; Groentegerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Spoel de pot om met kokend water en soda, spoel goed na en laat uitlekken op een schone theedoek, of doe in de afwasmachine.



Pel de knoflook en plet met de bolle kant van een lepel, halveer dan.

Roer olie en citroensap tot een marinade, breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

Giet de artisjokbodems af en halveer ze. Zet in de pot 5 halve bodems met de platte kant tegen het glas. Leg 2 halve teentjes knoflook ertussen. Herhaal dit.

Schenk de marinade erover.

Laat afgedekt 2 uur staan, tussentijds voorzichtig schudden.

Notities

Voor barbecue, koud buffet, sla of als voorgerecht.

In de koelkast 2 weken houdbaar.

Benodigdheden

Voor een glazen pot van 500 ml.