Home > Recepten

Zoetzuur Van Komkommer, Indonesisch

1 komkommer

1rode spaanse peper

1dl azijn

5 lepels suiker

1/2 theelepel ketumbar

1/2 theelepel djinten

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/4 theelepel djahe

1/4 theelepel kurkuma

1 mespunt zout
  • Omschrijving recept: Inmaak; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: betty-d

Bereiding

Was de komkommer,Snijd de uiteinden eraf en halveer hem in de lengte.

Scraap met een theelepeltje de zaadjes uit de helften.Snijd de helften in stukjes vav ca. 2 cm. Halveer het pepertje en schraap desgewenst de zaadjes eruit (die zijn het scherpst).Snijd dehelften in smalle reepjes

Roer de azijn met de suiker en de kruiden door elkaar in een pan.

Schep de komkommer en de spaanse peper erdoor en schenk er zoveel water bij dat de komkommer net onderstaat.

Breng het geheel aan de kook en laat de komkommer ca. 5 min. Zachtjes koken.

Laat de komkommer iets afkoelen en schep het komkommermengsel dan in een glazen pot.

Schenk het kookvocht erover en laat het mengsel helemaal afkoelen. Sluit dan de pot en zet hem minstens 24 uur in de koelkast,zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities

Deze pittige zoetzure komkommer is heerlijk bij nasi of bami goreng.

In een afgesloten glazen pot blijft het zoetzuur ca.4 weken goed.