Home > Recepten

Kwarteleitjes met kerstomaatjes in sherryazijn

18 kwarteleitjes

1/2 doosje kerstomaten

4 takjes tijm

1 lepel zeezout

1/2 lepel vierseizoenenpeper of zwarte peper

150 ml sherry-azijn
  • Omschrijving recept: Inmaak; Eiergerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 3 dagen trekken
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Spoel de pot af met heet water en soda en laat uitlekken op een droge schone theedoek.

Kook de eitjes in 2 minuten hard, laat schrikken, pel ze en laat afkoelen.

Was de tomaten en dep ze droog. Spoel de tijm af en dep droog.

Leg afwisselend in lagen de eitjes en tomaten in de pot. Strooi er de zout en peper tussen. Steek de tijm ertussen.

Schenk de azijn erover tot ca.1 cm onder de rand en sluit de pot. Laat 3 dagen staan.

Notities

Ongeopend 3-4 weken houdbaar, eenmaal geopend in de koelkast enkele dagen houdbaar.

Benodigdheden

Voor een weckpot van 1/2 liter