Home > Recepten

Nam Prik Kaeng Dang (rode currypasta)

6 rode lomboks

1 stengel sereh

5 teentjes knoflook

3 sjalotjes

1 theelepel gehakte makrudschil of citroenschil

1 theelepel laos
  • Omschrijving recept: Kruidenmengsels; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Noot: gebruikt u gedroogde laos in plaats van verse, laat hem dan eerst 15 minuten in koud water weken en laat het uitlekken voor gebruik.

Snijd de lomboks in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in een kopje koud water om ze zacht te maken.

Verwijder de zaadjes en doe de lomboks in een vijzel of foodprocessor.

Doe de rest van de ingredienten erbij en maak er een pasta van die zo dik is als pindakaas.

Zijn de ingredienten te droog, voeg dan een paar druppels koud water toe.

In een goed afgesloten doosje in de koelkast blijft de pasta 1 maand goed.

Notities

Deze veelzijdige pasta wordt gebruikt in 'kaengs', pindasaus, saté en vele andere schotels.