Haringfilets, Scandinavische gemarineerde |
|
1/2 l kruidenazijn 150 g suiker 3 uien 2 takjes peterselie 2 takjes selderij 4 kruidnagels 4 peperkorrels 1/2 theelepel mosterdzaad 2 tajkes dille 10 schoongemaakte zoute haringen In plaats van kruidenazijn kan ook 2.5 dl azijn en 2.5 dl witte wijn worden gebruikt. TIP: met de marinade kan ook gebakken panharing worden gemarineerd, doe de marinade dan bij de nog warme panharing. |
|
BereidingBreng azijn aan de kook, los de suiker erin op.Snij de uien in ringen en doe met de rest van de ingredienten behalve de dille en de vis in de azijn. Kook nog 3 minuten door. Doe de dille erbij. Leg de haring op een schaal en schenk de warme marinade erbij. Dek goed af en zet minstens 24 uur in de koelkast. NotitiesAls voorafje, lunch of borrelhapje.Blijft ca.4 weken goed. |
Home > Recepten