Home > Recepten

Haringfilets, Scandinavische gemarineerde

1/2 l kruidenazijn

150 g suiker

3 uien

2 takjes peterselie

2 takjes selderij

4 kruidnagels

4 peperkorrels

1/2 theelepel mosterdzaad

2 tajkes dille

10 schoongemaakte zoute haringen



In plaats van kruidenazijn kan ook 2.5 dl azijn en 2.5 dl witte wijn worden gebruikt.



TIP: met de marinade kan ook gebakken panharing worden gemarineerd, doe de marinade dan bij de nog warme panharing.
  • Omschrijving recept: Inmaak; Marinades; Visgerechten; Scandinavisch
  • Bron: Libelle

Bereiding

Breng azijn aan de kook, los de suiker erin op.

Snij de uien in ringen en doe met de rest van de ingredienten behalve de dille en de vis in de azijn. Kook nog 3 minuten door.

Doe de dille erbij.

Leg de haring op een schaal en schenk de warme marinade erbij.

Dek goed af en zet minstens 24 uur in de koelkast.

Notities

Als voorafje, lunch of borrelhapje.

Blijft ca.4 weken goed.