Groene currypasta, Thais |
|
1 lepel korianderzaad 1 theelepel komijnzaad 1 theelepel zwarte peperkorrels 8 fijngehakte groene pepers zonder zaad 3 gehakte sjalotten 4 geplette teentjes knoflook 3 gehakte korianderwortels 2,5 cm gehakte laos 2 gehakte stengels sereh 2 gehakte papedablaadjes 2 theelepels garnalenpasta 2 lepels korianderblad |
|
BereidingVerhit een wok en rooster het koriander- en het komijnzaad hierin tot de geur vrijkomt.Kneus het koriander- en komijnzaad met de peperkorrels in een vijzel met de stamper of in een blender. Voeg de overige ingredienten toe en wrijf of draai alles tot een fijnverdeelde pasta. NotitiesBewaar de pasta maximaal 4 weken in een goed gesloten pot in de koelkast.De scherpte is afhankelijk van de maat en soort van de pepers. |
Home > Recepten