Home > Recepten

Mangochutney, zoete 2

30 rijpe mango's

6,75 kopje suiker

250 g gemberwortel

2 lepels zout

1 l azijn

500 g rozijnen

1 lepel knoflookpoeder

1 lepel cayennepeper eventueel
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Andre Hoekstra

Bereiding

Mango's schillen en in dikke plakken snijden. Gemberwortel in dikke plakjes snijden.

De azijn in zeer grote pan (bij voorkeur emaille) aan de kook brengen.

Mango's, knoflook, gember erbij en opnieuw aan de kook brengen. Suiker, cayennepeper, rozijnen en zout toevoegen, regelmatig roeren en op een lage vlam koken tot de boel begint in te dikken. (na ongeveer 2 uur). In gesteriliseerde potten doen en luchtdicht afsluiten.

Notities

Voor chutneys geldt dat hij het lekkerst wordt na een paar weken staan. Even geduld dus!

Voor 7-8 l.



Aanvulling van Abdulla Syed: Je kan ook minder maken, ongeveer 4 mango's per liter, overige hoeveelheden overeenkomstig aanpassen.