Mangochutney, zoete 2 |
|
30 rijpe mango's 6,75 kopje suiker 250 g gemberwortel 2 lepels zout 1 l azijn 500 g rozijnen 1 lepel knoflookpoeder 1 lepel cayennepeper eventueel |
|
BereidingMango's schillen en in dikke plakken snijden. Gemberwortel in dikke plakjes snijden.De azijn in zeer grote pan (bij voorkeur emaille) aan de kook brengen. Mango's, knoflook, gember erbij en opnieuw aan de kook brengen. Suiker, cayennepeper, rozijnen en zout toevoegen, regelmatig roeren en op een lage vlam koken tot de boel begint in te dikken. (na ongeveer 2 uur). In gesteriliseerde potten doen en luchtdicht afsluiten. NotitiesVoor chutneys geldt dat hij het lekkerst wordt na een paar weken staan. Even geduld dus!Voor 7-8 l. Aanvulling van Abdulla Syed: Je kan ook minder maken, ongeveer 4 mango's per liter, overige hoeveelheden overeenkomstig aanpassen. |
Home > Recepten