Home > Recepten

Aardbeien met cr.fraîche, 4seiz.peper & zoetz.saus

500 g aardbeien

1/2 dl vruchtenwijn frambozen-bessen

2 lepels balsamico-azijn

1 lepel appelstroop

1 lepel crème fraîche

5 g vanillesuiker

4 galette-wafels

poedersuiker

vierseizoenenpeper
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Houd 2 aardbeien achter voor garnering, snij de rest in vieren. Breng 1/3 deel aardbeien met de wijn, azijn en stroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Giet in een platte schaal of grote kom en laat iets afkoelen, zet dan tot gebruik in de koelkast.

Roer de crème fraîche goed los met de vanillesuiker. Schep de rest van de aardbeien erdoor zodat er een dun laagje om de aardbeien komt. Bestrooi met poedersuiker.

Halveer de achtergehouden aardbeien. Verdeel de crème-aardbeien op het midden van 4 borden. Maal de peper erboven. Schep de saus erom en leg de wafel er bovenop. Garneren met de halve aardbeien.