Home > Recepten

Aardbeien zabaglione

6 dooiers

240 g kristalsuiker

225 ml marsalawijn

30 g gelatinepoeder in 2 lepels water

225 ml slagroom

45 g poedersuiker

600 g aardbeien

2 lepels citroensap

1/2 glas droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Klop de dooiers met 180 g kristalsuiker licht en romig. Roer de marsalawijn erdoor en zet au bain marie, klop 10 minuten tot de zabaglione dik wordt. Neem van het waterbad en roer de gelatine-oplossing erdoor. Wegzetten tot het is afgekoeld, maar wel af en toe kloppen.

Klop de slagroom met de poedersuiker tot stijve pieken. Schep voorzichtig over de zabaglione. Doe in een decoratieve kom. Dek af en zet 3 uur in de koelkast.

Pureer 100 g aardbeien. Doe de rest van de aardbeien met de rest van de kristalsuiker, de wijn en het citroensap in een kom en laat in de koelkast marineren.

Vlak voor opdienen de aardbeienpuree over de zabaglione doen, daarover de gemarineerde aardbeien gieten.