Home > Recepten

Aardbeienthee-roomijs

4 zakjes aardbeienthee

2 gesplitste eieren

4 dooiers

250 g witte basterdsuiker

3 dl melk

3,5 dl room
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Trek de aardbeientheezakjes 5 minuten in 3 ½ dl kokend water. Verwijder de zakjes, melk erbij en breng aan de kook.

Klop de dooiers met de suiker luchtig. Giet de melk langzaam bij de dooiermassa en doe in de pan terug. Roer op laag vuur tot het dik wordt en de achterkant an de lepel bedekt. Zeven en afkoelen.

Klop de room tot zachte pieken en spatel door de vla. Vries in tot er kristallen ontstaan en klop grondig om.

Klop de eiwitten tot zachte pieken en spatel door het ijs. Doe in een bak, sluit goed af en vries 3 uur.

Neem ½ uur voor serveren uit de vriezer.