Home > Recepten

Bananenijs (Afrikaans)

2 eieren

50 g suiker

1/8 theelepel zout

1/4 l melk

1 vanillestokje

4 bananen

2,5 dl vla

250 g suiker

1/4 l slagroom

enkele druppels rode kleurstof

plakjes banaan
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Afrikaans

Bereiding

Kluts 2 eieren met 50 g suiker en 1/8 theel. zout.

Kook ¼ l melk met een vanilleboon of -peul, haal die er weer uit en roer het ei er snel door.

Kook au bain marie al roerend tot het dik wordt. Als er geen vanilleboon of -peul is gebruikt moet er nu een theel. vanille-extract in.

Meng 4 geprakte bananen met 2 ½ dl vla en 250 g suiker, roer er ¼ l slagroom door en enkele druppels rode kleurstof. Invriezen.

Bij het serveren garneren met plakjes banaan.