Ananas met vanille-ijs in butterscotchsaus |
|
1 ananas 75 g suiker 1/8 l slagroom 1 borrelglas rum 25 g boter boter om te bakken poedersuiker peper vanille-ijs |
|
BereidingSchil een ananas en haal er 8 mooie plakken af, verwijder de harde kern in het midden. Laat 75 gram suiker karameliseren tot goudbruine stroop (niet roeren). Voeg 1/8 liter slagroom toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schenk er een borrelglas rum bij. Klop er, kort voor het serveren, 25 g boter door.Verhit wat boter in een koekenpan, bak de ananasplakken en bestrooi ze met wat poedersuiker en peper. Bak ze net zo lang tot ze aan beide kanten beginnen te verkleuren. Verdeel de ananasplakken over 4 borden, de warme saus erover schenken en 2 bolletjes vanille-ijs erbij scheppen. |
Home > Recepten