Home > Recepten

Ananas met vanille-ijs in butterscotchsaus

1 ananas

75 g suiker

1/8 l slagroom

1 borrelglas rum

25 g boter

boter om te bakken

poedersuiker

peper

vanille-ijs
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bron: NOS-TT Kerstrecepten 1999

Bereiding

Schil een ananas en haal er 8 mooie plakken af, verwijder de harde kern in het midden. Laat 75 gram suiker karameliseren tot goudbruine stroop (niet roeren). Voeg 1/8 liter slagroom toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Schenk er een borrelglas rum bij. Klop er, kort voor het serveren, 25 g boter door.

Verhit wat boter in een koekenpan, bak de ananasplakken en bestrooi ze met wat poedersuiker en peper. Bak ze net zo lang tot ze aan beide kanten beginnen te verkleuren. Verdeel de ananasplakken over 4 borden, de warme saus erover schenken en 2 bolletjes vanille-ijs erbij scheppen.