Home > Recepten

Pannenkoeken, Antwerps

1 l melk voor het deeg

500 g bloem voor het deeg

3 eieren voor het deeg

2 dooiers voor het deeg

zout voor het deeg

5 g suiker voor het deeg

1 scheutje Elixir d'Anvers voor het deeg

80 g gesmolten boter voor het deeg

1 l melk voor de pudding

60 g vanillepuddingpoeder voor de pudding

2 dooiers voor de pudding

2 eiwitten voor de pudding

125 g suiker voor de pudding

poedersuiker voor de pudding

2 dl Elixir d'Anvers voor de pudding
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Nagerechten; Belgisch (Antwerpen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer voor het flensjesdeeg de bloem, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar.

Roer er alle klontertjes uit en kruid het deeg met suiker, zout en Elixir d'Anvers.

Voeg de rest van de melk toe, haal het mengsel door een zeef en voeg de gesmolten boter toe.

Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter.

Breng voor de pudding ¾ liter melk aan de kook.

Meng het vanillepoeder, de eigelen, de suiker en 1/4 liter melk onder elkaar.

Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot een stevige, niet al te dikke pudding.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d'Anvers met een houten lepel onder de pudding.

Vul de flensjes met de pudding op, vouw ze dicht, bestrooi ze met bloemsuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d'Anvers.