Apple crumble |
|
1 kg goudrenet of cox orange pippin boter 2 lepels water 200 g bruine suiker 1/2 lepel kaneel 100 g volkorenbloem zout 100 g koude boter creme fraiche of room VARIATIE: - Vervang water door appelsap, rozenwater of calvados/Kirsch - Doe er citroen/sinaasappelschilflintertjes bij. - Doe er abrikozen of pruimedanten bij. - Gebruik voor het deeg volkorenmeel met een handje fijngehakte hazelnoten. |
|
BereidingSchil de appels, snij in partjes en verwijder klokhuizen. Doe in een beboterde vuurvaste schaal, voeg water toe en bestrooi met 50 g van de suiker.Meng de rest van de suiker met kaneel, bloem en zout. Snij de boter in blokjes en werk snel door de bloem tot een rulle structuur ontstaat. Wrijf het deeg als los zand over de appels tot die bedekt zijn. Bak 20 minuten op 200°. Lauw serveren met crème fraîche of lobbig geslagen zure room |
Home > Recepten