Home > Recepten

Plumpudding, Australische

150 g boter

150 g suiker

3 eieren

3 lepels rum

25 g paneermeel

150 g bloem

nootmuskaat

zout

1 lepel stroop

150 g rozijnen

50 g krenten

50 g gesneden dadels

50 g geblancheerde amandelen

50 g oranjesnipperd

150 g boter

200 g poedersuiker

8 lepels brandy of rum
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Australisch

Bereiding

Meng 150 g boter en 150 g suiker schuimig, roer er één voor één 3 eieren door en 3 lepels rum.

Voeg 25 g paneermeel, 150 g bloem, wat nootmuskaat en zout door.

Schep er 1 lepel stroop, 150 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g gesneden dadels, 50 g geblancheerde amandels en 50 g oranjesnippers door.

Kook au bain marie in een afgesloten puddingvorm 5 uur.

Heet serveren met brandybutter (150 g boter, 200 g poedersuiker en 8 lepels brandy of rum) uit de koelkast.