Plumpudding, Australische |
|
150 g boter 150 g suiker 3 eieren 3 lepels rum 25 g paneermeel 150 g bloem nootmuskaat zout 1 lepel stroop 150 g rozijnen 50 g krenten 50 g gesneden dadels 50 g geblancheerde amandelen 50 g oranjesnipperd 150 g boter 200 g poedersuiker 8 lepels brandy of rum |
|
BereidingMeng 150 g boter en 150 g suiker schuimig, roer er één voor één 3 eieren door en 3 lepels rum.Voeg 25 g paneermeel, 150 g bloem, wat nootmuskaat en zout door. Schep er 1 lepel stroop, 150 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g gesneden dadels, 50 g geblancheerde amandels en 50 g oranjesnippers door. Kook au bain marie in een afgesloten puddingvorm 5 uur. Heet serveren met brandybutter (150 g boter, 200 g poedersuiker en 8 lepels brandy of rum) uit de koelkast. |
Home > Recepten