Home > Recepten

Baba's met kumquats

225 g kumquat

225 g kristalsuiker

125 g tarwebloem

zout

1 lepel witte basterdsuiker

1,5 theelepel gedroogde gist

3 lepels lauwe melk

2 geklopte eieren

60 g zachte boter

1 lepel oploskoffie
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Snij de kumquats in plakjes en doe in 1½ dl water, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Schep de kunquats eruit. Doe 100 g kristalsuiker in het kookwater en los die al roerend toe. Breng aan de kook, even doorkoken tot de stroop dik is en tot de helft is ingekookt. Laat de kumquats nog 1 minuut meekoken.

Vet 8 babavormpjes (zien eruit als kleine rijstrandvormen) van ¾ dl in. Zeef bloem en zout, roer basterdsuiker en gist erdoor. Voeg melk, eieren en boter toe en klop 3-4 minuten. Vul de vormpjes en zet 1-1½ uur op een warme plaats zodat het deeg tot de rand rijst. Bak 15 minuten op 200°.

Verwarm 125 g kristalsuiker met 1½ dl water tot de suiker is opgelost, kook dan 3 minuten zachtjes en strooi de oploskoffie erdoor. Prik de nog hete baba's in met een dunne pen en schep de warme koffiestroop erover. Leg op aparte bordjes. Warm de kumquats weer op en geef bij de warme baba's.