Bananen met verse gember |
|
1 sinaasappel 2 theelepels gemberwortel 1 lepel gembersiroop 1 lepel sesamzaad 1 lepel klapper 4 bananen 1/2 l vanille-ijs |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 225°C.Trek met een citroentrekker sliertjes schil van de sinaasappel (of schil hem dun en snijd de schil in reepjes). Pers de sinaasappel uit en vermeng 4 eetlepels sap met de gemberwortel en de gembersiroop. Vermeng het sesamzaad en de kokos. Snijd de bananen aan de holle kant over de hele lengte tot op de schil aan de bolle kant in. Snijd de bananen los van de schil, leg ze open en schenk het sinaasappel-gembersap op de snijkanten. Strooi er de sesamzaad-kokos over en klap de bananen dichtklappen. Rooster ze ± 15 minuten op de barbecue. Serveer ze warm met een bolletje ijs, bestrooid met sliertjes sinaasappelschil. |
Home > Recepten