Bananenbrood met walnoten |
|
3 grote bananen sap van een halve citroen 175 g zachte boter 175 g basterdsuiker 4 g zout 225 g zelfrijzend bakmeel 0,5 theelepel kaneel 1 ei 125 g walnoten 100 g rozijnen |
|
BereidingVerwarm de oven voor tot 170 °C.Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen. Roer de boter en de suiker in een deegkom romig. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1,5 uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen. |
Home > Recepten